Oké, 9 x 100 Must-read … Hoe doe ik dat?

100 Must-readIk heb al een paar jaar negen deeltjes van de 100 Must-Read serie van Bloomsbury op mijn boekenplank staan, maar hier nog nooit iets mee gedaan behalve wat bladeren in de boekjes. Elke keer wilde ik wel beginnen om er iets uit te zoeken en dat te lezen, maar kan dan weer geen keuze maken. Na wat nadenken en puzzelen heb ik nu voor mezelf een systeem bedacht waardoor ik dit ga aanpakken.

Ik heb  de deeltjes eerst op alfabetische volgorde gezet, dan heb ik deze volgorde:

  • 100 Must-read American Novels
  • 100 Must-read Books for Men (so what dat ik een vrouw ben 😉 , ik mag ze vast wel lezen)
  • 100 Must-read Classic Novels
  • 100 Must-read Crime Novels
  • 100 Must-read Fantasy Novels
  • 100 Must-read Historical Novels
  • 100 Must-read Life-Changing Books
  • 100 Must-read Prize-Winning Novels
  • 100 Must-read Science Fiction Novels

Daarna heb ik een lijst gemaakt van alle Must-read boeken uit de boekjes. Boeken die meerdere keren voorkomen in de verschillende boekjes heb ik maar één keer opgenomen in de lijst. Daarna de lijst met boeken gesorteerd op achternaam en dan genummerd van 1 tot en met 835. Met behulp van een programmaatje op internet heb ik hiervan een random nummerlijst gemaakt en dit wordt de volgorde waarin ik ga lezen. Zo houd ik het voor mezelf ook spannend want ik heb geen idee wie de volgende schrijver is en in welk genre dit valt.

Op Librarything houd ik bij welke boeken ik gelezen heb en waar ik mee bezig ben. Daarna ga ik voor elk boek dat ik gelezen heb een blog post schrijven. Ik lees de meeste boeken in het Engels, maar mijn blog is gewoon in het Nederlands.

Eerste Boek:

#283 Cornelia Funke – Inkheart.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

%d bloggers liken dit: