#037 Iain M. Banks – The Player of Games

The Player of GamesNummer uit lijst#037
SchrijverIain M. Banks
Must-readThe Player of Games (Culture #2)
Jaar van uitgave1988
GenreScience Fiction

Over het boek:

Hoofdpersoon van The Player of Games is Jernau Morat Gurgeh, een meester in het spelen van spellen en afkomstig van Chiark Orbital (The Culture). Zijn successvolle leven begint hem te vervelen en, nadat hij gechanteerd en bijna vermoord wordt, accepteert hij dan ook een uitnodiging van de Culture’s Speciale Omstandigheden om deel te nemen aan een spellen toernooi in het Keizerrijk Azad (Empire of Azad).  Het Keizerrijk Azad is erg rijk en gewelddadig. Ieder “Groot Jaar” wordt er een groot toernooi gehouden waarbij het Azad spel wordt gespeeld. Degene die na allerlei voorronden, die starten met 12.000 kandidaten, het toernooi wint wordt de keizer van het Keizerrijk Azad. Wat volgt is een lange reis naar Azad waarin Gurgeh het spel leert spelen en dan een spannend toernooi op Azad, waarbij het leven van Gurgeh op het spel staat.

In eerste instantie geen boek dat me direct pakte, maar als je wat verder bent wordt het een spannend, intrigerend verhaal en blijf je doorlezen.

Over de schrijver:

Iain M. Banks (1954-2013) was een Schotse schrijver. Hij schreef literaire romans onder de naam Iain Banks en Science Fiction boeken onder de naam Iain M. Banks.

Wanneer gelezen:

Start: 3 oktober 2016

Uit: 2 november 2016

Volgende boek:

#646 Peter Robinson – In a Dry Season

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

%d bloggers liken dit: