#283 Cornelia Funke – Inkheart

Nummer uit lijst#283
SchrijverCornelia Funke
Must-readInkheart (Inkworld #1)
Originele titel: Tintenherz
Nederlandse titel: Hart van Inkt
Jaar van uitgave2003
GenreFantasy

Over het boek:

Hart van Inkt is een Fantasy-boek voor kinderen vanaf 12 jaar. Het verhaal gaat over de twaalfjarige Meggie en haar vader Mo, die oude boeken restaureert. Meggie is, net als haar vader, dol op boeken. De moeder van Meggie is jaren geleden op een raadselachtige manier verdwenen en sindsdien heeft Mo Meggie nooit iets hardop willen voorlezen. Meggie weet echter niet waarom dat is.

Op een nacht klopt er een vreemd figuur bij ze aan. Deze komt ze waarschuwen voor een schurk die  een bijzonder boek wil hebben dat Mo in zijn bezit heeft. Dit boek, dat Hart van Inkt heet speelt verder een centrale rol in het verhaal. Meggie en Mo slaan, samen met de vreemde figuur, op de vlucht en beleven dan allerlei spannende avonturen. Aan het einde van het boek wordt alles duidelijk wat er in het verleden is gebeurd.

Hart van Inkt is een leuk, spannend avontuur voor de wat oudere kinderen. En natuurlijk ook voor volwassenen die van dit genre houden. Ik heb er in ieder geval van genoten.

Over de schrijfster:

Cornelia Funke (1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator. In 2004 kreeg ze de Zilveren Griffel voor haar boek De Dievenbende van Scipio en in 2006 voor Hart van Inkt, allebei in de categorie boeken vanaf 9 jaar. In 2013 kreeg ze een Vlag & Wimpel voor haar boek Ridder zonder Hart.

Sinds 2005 woont Cornelia Funke in de Verenigde Staten.

Wanneer gelezen:

Start: 10 september 2016.

Uit: 30 september 2016.

Volgende boek:

#037 Iain M. Banks – The Player of Games

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

%d bloggers liken dit: