#646 Peter Robinson – In a Dry Season

Nummer uit lijst#646
SchrijverPeter Robinson
Must-readIn a Dry Season (Inspector Banks #10)
Nederlandse Titel: Verdronken Verleden
Jaar van uitgave1999
GenreCrime

Over het boek:

In a Dry Season is het tiende boek in de reeks boeken met Inspecteur Alan Banks in de hoofdrol. Tijdens een lange, hete zomer komt Thornfield Reservoir droog te staan, waardoor het dorp Hobb’s End aan de vergetelheid wordt onttrokken. Vijftig jaar geleden verdween het onder de waterspiegel toen het meer werd aangelegd. Samen met Hobb’s End komt echter ook een lang bewaard geheim boven water. Tussen de ruïnes wordt het skelet van een jonge vrouw ontdekt, een vrouw die blijkt te zijn vermoord.
Inspecteur Alan Banks wordt naar Hobb’s End gestuurd om de zaak te onderzoeken. Samen met brigadier Annie Cabot probeert hij de identiteit van het slachtoffer te achterhalen, maar de aanwijzingen zijn schaars.
Stukje bij beetje vormt Banks zich een beeld van de laatste jaren die deze jonge, vrijgevochten vrouw doorbracht in Hobb’s End. Eén vraag blijft hem bezighouden: waarom heeft niemand de vrouw ooit als vermist opgegeven?

Een heerlijke, goed geschreven detective. Prima geschikt voor de lange winteravonden.

Over de schrijver:

Peter Robinson (1950) is een Engelse schrijver, die nu in Canada woont. Hij heeft ondertussen meer dan 20 boeken op zijn naam staan met in de hoofdrol inspecteur Alan Banks.

Wanneer gelezen:

Start: 13 november 2016

Uit: 23 december 2016

Volgende boek:

#825 Austin Tappan Wright – Islandia

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

%d bloggers liken dit: