#351 Robert A. Heinlein – Starship Troopers

Starship TroopersNummer uit lijst#351
SchrijverRobert A. Heinlein
Must-readStarship Troopers
Troepen voor de Sterren
Jaar van uitgave1959
GenreScience Fiction

Over het boek:

Starship Troopers vertelt het verhaal van Juan (Johnnie) Rico, die na zijn middelbare school dienst neemt in het leger. Alleen zo kan hij namelijk een “burger” worden en daarmee het recht krijgt om te stemmen. Hij wordt tijdens de loodzware training opgeleid tot “Mobiel Infanterist”. Tijdens zijn training breekt er een oorlog uit tussen de aarde en buitenaardse spin- en insectachtige wezens. Nadat hij zijn opleiding heeft afgerond wordt hij meteen gestationeerd op een oorlogsschip. Het boek gaat deels over deze oorlog, maar vooral over de opleiding en de keuzes die Juan maakt. Tijdens de oorlog besluit hij, op advies van één van zijn kameraden, om de opleiding tot officier te gaan volgen. Aan het eind van het boek studeert hij hiervan af en wordt tweede luitenant op het oorlogsschip waar hij het laatst heeft gediend.

Een goed geschreven, niet al te lang boek. Leest wel lekker weg, al is het niet helemaal mijn genre van Science Fiction.

Over de schrijver:

Robert A. Heinlein (1907-1988) was een Amerikaans Science Fiction schrijver. Hij behoort, samen met Isaac Asimov en Arthur Clarke, tot de ‘grote 3’van de Science Fiction van de 20e eeuw.

Wanneer gelezen:

Start: 20 februari 2017

Uit: 9 maart 2017

Volgende boek:

#273 Dick Francis – Dead Cert

Meer informatie over mijn 9 x 100 Must-Read kun je lezen op: Oké, 9 x 100 Must-read … Hoe doe ik dat?

%d bloggers liken dit: