Borden voor in servieskist.

Borden voor in de servieskist.

Borden voor in de servieskist.

In het vorige bericht had ik al aangekondigd nog iets te schrijven over de bordjes die ik voor de servieskist gemaakt heb.

De bordjes zijn gemaakt van witte Fimo klei. De basishandleiding voor het maken van de bordjes komt uit het boek Making Doll House Miniatures with Polymer Clay van Sue Heaser. Je maakt eerst van witte klei kleine bolletjes van ongeveer 6 mm doorsnede. Die duw je dan op een vlakke ondergrond aan één kant plat, terwijl je tegelijkertijd naar buiten toe de doorsnede groter maakt tot ongeveer 12 mm. Daarna bestrooi je je werkblad met wat talkpoeder zodat je bordje bij de verdere bewerking niet aan het werkblad kleeft. Leg het bordje in wording nu met de bolle kant op het werkblad. Druk met een plat, rond voorwerp nu voorzichtig in het midden totdat het bordje zijn vorm krijgt. Ik heb hiervoor de achterkant van een merkstift gebruikt.

Servieskist met borden.

Servieskist met borden.

Voordat je de bordjes gaat bakken, kun je langs de rand nog wat inkepingen maken. Wat je zelf maar mooi vindt. Na het bakken heb ik de bordjes geverfd met acrylverf en daarna gelakt.

Dit was mijn eerste poging en ze zijn nog niet allemaal mooi rond, maar voor in de servieskist zijn ze prima. Hiernaast nog een foto van de bordjes in de servieskist.

Bewaren

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.