Cape Reinga en Giant Sand Dunes [21 oktober]

De vuurtoren op Cape Reinga.

De vuurtoren op Cape Reinga.

Vandaag een lange tocht naar de meest noordelijke punt van het Noordereiland, Cape Reinga. Het is weer een stralende dag. Cape Reinga ligt ongeveer 125 kilometer van Ahipara, dat is ruim twee uur rijden. Nadat we de auto geparkeerd hebben, lopen we naar de bekende vuurtoren op de punt van Cape Reinga. Onderweg maken we ook foto’s van Cape Maria van Diemen, genoemd naar de nicht van Anthonie van Diemen, de opdrachtgever van de reis van Abel Tasman waarbij hij onder andere Tasmanië (Anthonie van Diemensland) ontdekte. Hij voer langs Nieuw Zeeland en ontdekte ook de Driekoningeneilanden, die we vaag in de verte kunnen zien liggen. Bij de vuurtoren staat een wegwijzer, we staan hier nu op 18029 kilometer van Londen. Ver van huis dus.

Sand boarden van de Giant Sand Dunes.

Sand boarden van de Giant Sand Dunes.

Lopen weer terug naar de auto en rijden dan wat zuidelijker (een andere kant kunnen we hier ook niet op). Op de heenweg hebben we een afslag gezien naar de Giant Sand Dunes en daar willen we nog naar toe. Via een paar kilometer grindweg komen we bij gigantische zandduinen, Je kunt hier sandboards huren om van de duinen af te “sleeën”, daar wagen we ons maar niet aan. Even rondgewandeld en toen maar teruggereden naar Ahipara. Morgen trekken we weer wat zuidelijker naar Whangarei en dan verder via een overnachting in Thames naar Rotorua, onze volgende langere stop.

 

 

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Wat een geluk met het weer en wat hebben jullie al veel gezien. Nu al nieuwsgierig naar het volgende verhaal… Geniet!

Reacties gesloten