Double Trouble – week 5 t/m 8

Na de eerste vier weken gaan we weer vrolijk verder met de Double Trouble spreien. Dit bericht gaat over de weken 5 tot en met 8 van de “Double Trouble”.

Week 5:

Week 5: Bobbelsteek

Week 5: Bobbelsteek

Gestart op 4 februari 2017.

Op zaterdag begonnen met week 5, een toer met bobbelsteken in een ruitpatroon. En oh … wat heb ik een hekel aan bobbels haken 😣. Geen idee waarom, maar ik vind het geen leuke steek om te haken. Je hebt ook steeds het idee dat het niet opschiet, terwijl ik toch echt geen Jantje Ongeduld ben. Maar vooruit het ziet er wel heel mooi uit als het af is. Omdat het met de ruit een mooi patroon is heb ik geen extra toeren gehaakt. Bobbel en ik zullen in ieder geval toch wel nooit vrienden worden 😜. Anderhalve week nodig gehad om voor beide spreien deze rand te haken. Nu ga ik langzamerhand achterlopen bij de wekelijkse patronen. Na week 5 heb ik nu in totaal 33 cm.

Week 6:

Week 6: Kantpatroon met pufsteek.

Week 6: Kantpatroon met pufsteek.

Gestart op 13 februari 2017.

Heerlijk, deze week een kantpatroon. Lekker om te haken en het ziet er mooi uit. Een mooi waaierpatroon met een toer pufsteken er in. Om weer wat extra lengte te krijgen heb ik dit patroon dubbel gehaakt. Om toch wat regelmaat in de spreien te krijgen ga ik steeds de week voor het tunisch haken dubbel haken. Daardoor heb ik er wel bijna twee weken over gedaan om de patronen voor beide spreien af te krijgen. Geen probleem, het is gelukkig geen aangenomen werk 😜. De lengte van de spreien is nu in totaal 48 cm, mooi op schema voor de goede lengte.

Week 7:

Week 7: Tunische tricotsteek.

Week 7: Tunische tricotsteek.

Gestart op 26 februari 2017.

Deze week gaan we weer tunisch haken. Dit keer wordt het de tricotsteek. Ik kende alleen maar de gewone tunische haaksteek, dus hier leer ik wat nieuws. Wat een grappige steek, het lijkt precies een mooi breiwerk. Omdat ik het tunische haken zo leuk vind gaat het ook lekker vlot. Iets meer dan een week nodig om de beide spreien af te maken. Daarbij wel steeds 2 toer extra gehaakt voor de lengte en om de stukken met tunische haaksteken allemaal met een gelijk aantal toeren te haken. Wel een keer een stuk uitgehaald omdat er ergens een steek zat die maar aan één dun draadje hing 🙁. Veel te grote kans dat er ergens een gat ontstaat om het te laten zitten, dus maar even uithalen. De totale lengte van de spreien is na deze week 53 cm.

Week 8:

Week 8: Gekruiste puffsteek.

Week 8: Gekruiste puffsteek.

Gestart op 7 maart 2017.

En dan in week 8 al weer het laatste stukje van deze maand, een toer met een soort gekruiste puffsteek tussen twee randen met vasten en stokjes. Leuk om deze steek eens op deze manier te maken. Het ziet er ineens heel anders uit. Bovendien gaat het lekker snel, dus maar 3 daagjes over gedaan om beide spreien af te krijgen. Na week 8 heb ik een totale lengte van 56,5 cm.

En dat waren week 5 tot en met 8 …

Week 5 t/m 8 van de beide spreien.

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.