Gumdiggerspark [20 oktober]

De Bay of Islands bij Paihia.

De Bay of Islands bij Paihia.

Gisteren langs een prachtige route, via Paihia aan de Bay of Islands, van Stanmore Bay naar Ahipara gereden. Ook hier  staan langs de weg weer van die bomen met prachtige rode bloemen. ’s Avonds maar eens opgezocht wat het zijn, het blijken koraalbomen te zijn.

De bloemen van de koraalboom zijn prachtig.

De bloemen van de koraalboom zijn prachtig.

Alweer logeren we in een prachtig huis, nu pal aan zee. We horen de hele dag het ruisen van de zee en zien prachtig op Ahipara Bay, een baai in de Tasmaanse zee.

Hut van de arbeiders die hier vroeger hars wonnen.

Hut van de arbeiders die hier vroeger hars wonnen.

Na een rustige ochtend rijden we ’s middags naar het Gumdiggerspark (https://www.gumdiggerspark.co.nz/) op zo’n 35 kilometer van Ahipara. Dit park is de plaats waar rond 1900 hars gewonnen werd uit oude, begraven Kauri-bomen. Twee oude Kauri-bossen zijn hier in het verleden door natuurgeweld begraven en hebben daardoor een unieke natuur achtergelaten. De eerste zo’n 100.000 jaar geleden en de tweede ongeveer 45.00 jaar geleden. In het park vind je de geschiedenis van het winnen van de hars en ook de hele oude Kauri-bomen. De oudste Kauri-boom die nu nog aan de oppervlakte ligt is 100.000 jaar oud. Prachtige natuur en een interessante geschiedenis. Weer een mooie dag in Nieuw-Zeeland.

 

 

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Wauw het ziet er zo mooi en bijzonder uit !

Reacties gesloten