Heenreis naar Auckland

De A380 van Emirates op Schiphol waarmee we naar Dubai vliegen.

De A380 van Emirates op Schiphol waarmee we naar Dubai vliegen.

Zondag 14 oktober was het dan zo ver, wij stappen in het vliegtuig richting Nieuw Zeeland. ’s Avonds rond tien uur vertrekken we met een A380 van Emirates naar Dubai. Na een vlucht van 6,5 uur, met diner en ontbijt, arriveren we om rond half zeven op Dubai International Airport.

Dubai International Airport.

Dubai International Airport.

Natuurlijk allemaal niet geslapen, alleen maar wat gedommeld. Nadat we hier door de security zijn gegaan, lopen we alvast naar de gate voor onze volgende vlucht. In de buurt bij een koffiebar even een kopje espresso gekocht. Daarna maar bij de gate gewacht. Inchecken begint al snel, daarna in de wachtruimte gewacht. Boarding begint mooi op tijd en dan volgt de lange, lange vlucht naar Auckland.

De A380 van Emirates waarmee we naar Auckland vliegen.

De A380 van Emirates waarmee we naar Auckland vliegen.

Onderweg worden we goed verzorgd, diner, lekker stukje pizza en een ontbijtje, maar de vlucht duurt wel heel erg lang. Ook nu weer niet geslapen, verder dan een beetje dommelen komen we niet. Na ruim 15,5 uur landen we dan eindelijk, rond elf uur lokale tijd, op Auckland Airport. Valt niet mee zo’n lange vlucht, maar we zijn in Nieuw Zeeland. Na alle douane-formaliteiten, gaat redelijk vlot, kunnen we de bus nemen naar het autoverhuurbedrijf. We vinden de Park & Ride bus al snel en komen na een korte rit op het verhuur-terrein. Aan iemand in de bus gevraagd waar we uit moeten stappen.

Een eerste blik op Nieuw Zeeland.

Een eerste blik op Nieuw Zeeland.

Als we uitgestapt zijn is in velden of wegen geen Snap Rentals te vinden. Er zit een kantoortje en daar maar even gevraagd. De mevrouw die er zit belt voor ons naar Snap Rentals en zegt dat we opgehaald worden. Blijkt dat het bedrijf net verhuisd is en dat nog niet doorgegeven is. Worden opgehaald door een duits sprekende Belgische in de auto die voor ons is, een Hyundai i3. Ze brengt ons eerst naar het kantoor. Alle formaliteiten zijn snel afgehandeld, we hebben alle risico’s afgekocht dus wordt er niet gekeken naar krasjes en deukjes, doen ze ook niet als we hem weer inleveren.Dat is wel erg makkelijk. Navigatiesysteem erbij gehuurd, dus dat krijgen we ook mee.

En dan op weg naar het eerste huisje in Stanmore Bay. Even wennen aan het links rijden en aan het navigatiesysteem. Gaat een paar keer verkeerd, niet het links rijden, maar wel de navigatie. Rond twee uur zijn we vlakbij het huisje. omdat we er pas na drie uur in kunnen gaan we eerst maar even op zoek naar een supermarkt. Boodschappen gedaan en toen naar het huis(je). Gigantisch huis met een prachtige keuken. In het huis blijkt dat er al van alles in de koelkast en de kast staat aan eten. Alles mogen we gebruiken. Nadat we het huis bekeken hebben eerst maar eens even douchen, want na zo’n lange reis is dat wel even nodig. Verder een beetje gerelaxed en niet al te laat naar bed. Vermoeiende lange reis, maar uiteindelijk zijn we in Nieuw Zeeland!

Het huis in Stanmore Bay.

Het huis in Stanmore Bay.

 

Boekenlegger op de permalink.

5 Comments

 1. Leuk dat jullie veilig zijn aangekomen! Nu kan de vakantie echt beginnen!

 2. Fijn dat jullie zonder problemen aan de andere kant van de wereld zijn aangekomen en jullie eerste bed hebben bereikt. Nu gaat de vakantie echt beginnen, geniet ervan!

 3. Nicolette Arnold

  Fijn dat de heenreis goed is gegaan ! Ben benieuwd naar jullie verdere reisverslag !

 4. Jeanet van logchem hassfeld

  Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn. Genieten nu. Liefs jeanet

 5. Jeanet van logchem hassfeld

  Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn. Veel plezier en lkkr genieten😘😘

Reacties gesloten