Het eerste boek.

Zaterdag bezig geweest met het maken van mijn eerste boek. Voor de grootte eerst maar eens in de kast gekeken naar een voorbeeld. De geïllustreerde uitgave van The Lord of the Rings is 24 cm hoog en ongeveer 16 cm breed. Als ik dat omreken moet mijn poppenhuis boek ongeveer 20 x 13 mm worden.

Het eerste boek, met een euro muntstuk om de grootte aan te geven.

Het eerste boek, met een euro muntstuk om de grootte aan te geven.

Speurend op internet vond ik een mooie afbeelding van een kaft die ik voor mijn boek heb gebruikt. Op internet en in boeken staan allerlei manieren om een boek te maken voor een poppenhuis. Voor mijn boek heb ik deze maar een beetje gecombineerd tot mijn eigen methode.

Als eerste heb ik de kaft geprint op de juiste maat op fotopapier. Dit uitgesneden, vouwlijntjes gemaakt voor de voor- en achterkant, en daarna aan de binnenkant beplakt met stevig papier. Voor de bladen van het boek een beetje stevig printerpapier genomen en hier 8 blaadjes uit gesneden, iets kleiner dan de kaft. De blaadjes dubbel gevouwen en met een klemmetje bij elkaar gehouden. Daarna de achterkant met lijm ingesmeerd en laten drogen. Als laatste de blaadjes vastgeplakt in de kaft. En zie daar mijn eerste boek is af.

Op de foto het uiteindelijke resultaat. Ik heb er een euro naast gelegd om de grootte aan te geven. Nog niet helemaal perfect, maar voor een eerste poging niet slecht.

Bewaren

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.