Het frame (de fundering) van het poppenhuis.

Het frame in elkaar gezet.

Het frame in elkaar gezet.

Het is al weer een poosje geleden dat ik voor het laatst een berichtje gepost heb. In tussentijd heb ik wel van alles gedaan. Begin december latten van 18 x 27 mm gekocht voor het frame waar het poppenhuis op komt te staan (stap 1 van de bouwtekening).
Ik heb de latten op maat gezaagd en het frame in elkaar gezet. Alles is gelijmd met houtlijm en dan nog met spijkers verstevigd. In het frame zitten al vast uitsparingen voor eventueel aan te leggen verlichting.Het is al weer een poosje geleden dat ik voor het laatst een berichtje gepost heb. In tussentijd heb ik wel van alles gedaan. Begin december latten van 18 x 27 mm gekocht voor het frame waar het poppenhuis op komt te staan (stap 1 van de bouwtekening). Ik heb de latten op maat gezaagd en het frame in elkaar gezet. Alles is gelijmd met houtlijm en dan nog met spijkers verstevigd. In het frame zitten al vast uitsparingen voor eventueel aan te leggen verlichting.

Het frame in de grondverf.

Het frame in de grondverf.

Nadat ik het frame in elkaar had gezet heb ik het twee keer in de grondverf gezet. Daarna heb ik het een poosje laten staan omdat ik eerst na wilde denken over de kleuren van mijn poppenhuis. Afgelopen weekend heb ik uiteindelijk bepaald welke kleuren mijn poppenhuis krijgt en verf gekocht. In het weekend het frame zijn uiteindelijke kleur gegeven, namelijk “klassiek groen”.
Eind december ook al 9 mm dik berken multiplex gekocht voor het poppenhuis (1 plaat van 122 x 244 cm en 2 platen van 122 x 61 cm). De grote plaat heb ik in 3 stukken laten zagen, de rest van het zagen ga ik zelf doen.

Het frame in de definitieve kleur (klassiek groen).

Het frame in de definitieve kleur (klassiek groen).

Bewaren

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.