Hobbiton Movie Set [27 oktober]

Op naar Hòbbitòn.

Op naar Hòbbitòn.

Gisteravond al via internet kaartjes gereserveerd voor een rondleiding op de Hobbiton Movie Set in Matamata. We boeken voor de rondleiding van twaalf uur. Rond tien uur vertrokken en op ons gemak er heen gereden. Het is een klein uurtje rijden vanaf Rotorua.

Ruim op tijd zijn we bij de Shire’s Rest, waar de rondleiding begint. Eerst maar even in het winkeltje rondgekeken, daarna aanschuiven bij de rij voor de rondleiding van twaalf uur. We worden met een bus naar Hobbiton gebracht. Er gaat een gids mee, die ons rondleidt door de filmset van Hobbiton. We slingeren op ons gemak door de filmset, met alle Hobbit-huisjes (alleen voorkanten).

De Green Dragon.

De Green Dragon.

Geweldig mooi, zelfs de was hangt nog aan de lijn. Krijgen ook ruim de tijd om foto’s te maken. En ook onze gids neemt de tijd om ieder van ons met onze eigen camera bij een Hobbit-huisje op de foto te zetten.

De rondleiding eindigt bij de Green Dragon, de herberg uit de film. Hier krijgen we een beker drinken aangeboden. We nemen een alcoholvrije Gingerbeer. Heerlijk koud en erg lekker. Kopen er zelf maar een scone bij, want onze lunch is er bij ingeschoten. Daarna worden we weer met de bus teruggebracht naar de Shire’s Rest. Nog even wat geshopped in het winkeltje en toen maar weer terug naar Rotorua, waar we morgen weer vertrekken naar Lake Taupo. Al weer een prachtige dag, met nog steeds mooi weer.

Boekenlegger op de permalink.

4 Comments

  1. Hoe gaat het met jullie dames ? Al een tijdje niets gehoord of gelezen ?

    • Hillie Plantinga

      Het gaat nog steeds heel goed hoor. We genieten nog volop en hebben al heel veel moois weer gezien. Alleen is het internet in de huisjes die we de laatste tijd hebben gehad en ook waar we nu zijn ontzettend traag. Daardoor lukt het uploaden van foto’s niet goed. Hopelijk bij de volgende huisjes beter, dan volgen meer van onze avonturen.

Reacties gesloten