Naar Rotorua [22 t/m 24 oktober]

Wandeling naar de Kauri-boom.

Wandeling naar de Kauri-boom.

Maar even een paar dagen samenvatten in één bericht. Drie dagen die we voornamelijk in de auto doorgebracht hebben. We moeten tenslotte van het noorden van het Noordereiland naar Rotorua, ongeveer in het midden van het Noordereiland.

De eerste dag rijden we van Ahipara naar Whangarei. Daarbij maken we een omweg om door het Waipoua Forest te rijden. Hier staan nog hele oude, dikke Kauri-bomen. Wandelingetje gemaakt, eerst je schoenen ontsmetten vanwege een ziekte die de Kauri bedreigd, naar een gigantische Kauri-boom. Vandaar rijden we via Dargaville naar het huisje in Whangarei. Omdat we wat vroeg zijn eerst maar even weer boodschappen gedaan. Weer een mooi huisje met een prachtige tuin.

Het Brian Boru Hotel in Thames dateert nog uit de tijd van de Gold Rush.

Het Brian Boru Hotel in Thames dateert nog uit de tijd van de Gold Rush.

De tweede dag moeten we door Auckland, dus dat wordt even goed opletten in die grote stad. We rijden van Whangarei eerst naar het zuiden. Een eind voor Auckland eerst gestopt voor koffie met een heerlijke scone. Buiten staat een grappig autootje, aangekleed als konijn. Dan op weg naar Auckland. Auckland is erg druk, maar we kunnen toch nog redelijk vlot doorrijden. Ten zuiden van Auckland buigen we dan af naar het oosten naar de Coromandel Peninsula. We hebben een motel in Thames geboekt voor de nacht. Zijn hier niet al te laat zodat we even het plaatsje in kunnen lopen. Thames heeft nog een aantal oude gebouwen die dateren uit de tijd van de Gold Rush.

De Martha goud- en zilvermijn.

De Martha goud- en zilvermijn.

De derde dag van onze trek zuidwaarts loopt van Thames naar Rotorua. We steken eerst via een prachtige route de Coromandel Peninsula over. Daarna rijden we naar Waihi, waar nog een werkzame goudmijn is (tot 2020). In Waihi bezoeken we het Gold Discovery Centre, een leuk interactief museum over de goudwinning in Waihi. Daarna lopen we naar de Martha mijn, waar tot voor kort nog via dagbouw goud en zilver werd gewonnen, nu wordt er nog alleen ondergronds goud en zilver gewonnen. Van Waihi rijden we naar ons huis in Rotorua, waar we weer vier nachten blijven.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.