Orakei Korako [30 oktober]

Gisteren onze eerste echte regendag maar gebruikt om een rustdag te houden. Toch geen weer om wat anders te doen en we hebben wel weer een dagje rust verdient.

Bootje waarmee we overgezet worden.Omdat de voorspellingen voor de ochtend en het middag goed zijn, gaan we vandaag op naar nog een geothermisch gebied: Orakei Korako (https://www.orakeikorako.co.nz/), de “Hidden Valley”. Dit gebied ligt op een half uurtje rijden van Taupo.

Wanneer we bij Orakei Korako aankomen, meteen een kaartje gekocht. Met een bootje worden we naar de overkant van het meertje gebracht, waar we een rondwandeling kunnen maken langs alle geothermische wonderen. Ook hier weer geisers, silica-terrassen en modderpoelen. Maar ook hier is weer aandacht voor de Nieuw-Zeelandse flora, overal staan informatiebordjes met de namen van bomen en struiken. Prachtige rondwandeling gemaakt.

Prachtig gekleurde terrassen.Ondanks dat het weer vulkanisch is, is het gebied toch weer heel anders dan eergisteren bij Wai-O-Tupa. Aan het begin van de middag nemen we het bootje weer terug naar de parkeerplaats. Nog even koffie gedronken en toen terug naar Taupo. Even een paar boodschappen gedaan en toen terug naar ons huis. Later op de middag gaat het weer regenen, zoals de voorspellingen al aangaven. We hebben echter niks te klagen, want tot nu toe hebben we alles wat we wilden doen, kunnen doen bij prachtig weer. Nu moeten we de koffer weer inpakken, morgen gaan we verder naar Wellington.

Horen later dat er deze middag een zware aardbeving in Nieuw Zeeland is geweest, eentje van 6.2 op de schaal van Richter. Wij hebben er niks van gemerkt, waarschijnlijk omdat we te dicht bij het punt van het epicentrum zaten, hemelsbreed zo’n 75 kilometer oostelijk van ons. Omdat het een diepe beving is, 165 kilometer diep, blijkt deze verderop, zoals in Wellington wel goed gevoeld te zijn, maar dichterbij niet. Beving verplaatst zich dan via een onderliggende tectonische plaat. Zo leer je nog eens wat in de vakantie.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.