Servieskist.

Na een paar weekjes vakantie weer bezig geweest met wat spulletjes voor in het (nog te maken) poppenhuis. Dit keer de servieskist uit het boekje van Christiane Berridge.

Servieskist.

Servieskist.

Ook nu is de kist weer gemaakt van karton, aan de binnenkant beplakt met papier met een streeppatroon. De buitenkant moest volgens het boekje met fineer beplakt worden. Ik had echter geen groot stuk fineer, dus dit maar op een andere manier opgelost. Ik heb een digitaal plaatje van een houtstructuur gezocht op internet, dit heb ik een aantal malen op gewoon papier geprint. Met dit “hout” papier heb ik de buitenkant van het doosje beplakt en daarna een aantal keren gelakt met een spuitbus  blanke lak. Het resultaat is prima (zie foto). Goede tip dus als je niet beschikt over fineer.

De binnenkant van het deksel is beplakt met groen vilt, en dat geldt ook voor de binnenkant van de kist. Daar heb ik het vilt op een stukje piepschuim geplakt. Daarna kun je er dan met een scherp mesje wat snedes in maken zodat de borden er in kunnen. In mijn volgende post komen de bordjes aan de orde.

Bewaren

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.