Te Puia [26 oktober]

Welkomstceremonie.

Welkomstceremonie.

Gisterochtend eerst even weer bijkomen van drie dagen in de auto. Daarna de stad ingelopen om wat te shoppen. Kopen nog een heerlijke milkshake die we bij het meer nuttigen. Al met al lopen we toch verder dan we denken, bijna 10 kilometer voor een rustig dagje, en hebben als we weer bij het huis zijn de knollen wel een beetje op.

Vandaag staat een bezoek aan Te Puia (https://tepuia.com/) op het programma. Te Puia is het centrum voor de Maori-cultuur en geothermische activiteit in Rotorua. We kopen een dagpas en boeken er meteen een bezoek aan een Haka, een drie kwartier durende show van Maori zang en dans, inclusief een traditioneel welkom, bij.

We starten ons bezoek met de Haka. Geweldige show van zang en dans, die begint met de een officieel welkom en wordt afgesloten met een originele haka.

Gecko's.

Gecko’s.

Na deze show eerst maar eens koffie drinken voordat we aan de lange rondwandeling langs alle natuurwonderen beginnen. Onze eerste stop is echter bij de Kiwi’s. Omdat het nachtdieren zijn zitten ze in een donker verblijf, waar je niet mag fotograferen. We zien ze wel rondlopen, maar ze zijn watervlug, dus je moet goed opletten in het donker. Wel staat er een terrarium met Gecko’s, die laten zich wat makkelijker fotograferen.

Daarna volgt een lange rondwandeling langs kokende modderpoelen, geysers en andere vulkanische activiteit. Prachtig vulkanisch gebied, waar het naar zwavel ruikende stoom overal de grond uitkomt. Als laatste brengen we nog een bezoek aan de school voor Maori ambachten (het maken van jade-sieraden, gieten van bronzen beelden, houtsnijwerk en het weven met vlas) en een oude Maori nederzetting. Prachtige dag met heerlijk weer. Komen superlatieven te kort om al dat moois te beschrijven.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.